Innhold i denne artikkelen:
Det finnes veldig mye å gjøre i Lillehammer, så listen nedenfor er lang. Ta gjerne kontakt om du vil ha hjelp til å finne fram!
Flere ulike tjenester og organisasjoner har laget aktivitetstilbud spesielt for noen grupper mennesker. Nedenfor finner du blant annet tilbud spesielt for eldre og ulike tilrettelagte fritidstilbud.
I Lillehammer finnes det mange tilbud spesielt ment for eldre. Noen av disse organiseres av ulike kommunale tjenester, andre organiseres av frivilligsentralen og noen organiseres av ulike frivillige organisasjoner.
Gå til oversikt over seniortilbud
I tillegg er mye mer av tilbudet i denne oversikten åpent og interessant for voksne i mange ulike aldere.
Lillehammer kommune tilbyr ulike dagaktivitetstilbud som er tilrettelagt for personer med demens. Noen av tilbudene er lavterskeltilbud som kan benyttes etter ønske, mens andre dagaktivitetstilbud må søkes på.
Gå til oversikt over dagaktivitetstilbud for personer med demens
I tillegg er det mye av det generelle tilbudet i denne oversikten som kan passe voksne i mange ulike livsfaser, spesielt som aktivitet sammen med venner eller familie.
I Lillehammer bor det mange studenter, og det finnes mange studentidrettslag og andre studentgrupper. Noen er åpne bare for studenter, andre er åpne for flere.
Studentaktiviteter i Lillehammer:
- Lillehammer studentidrett har for tiden grupper for basketball, fotball, håndball, løping, langrenn, crossfit, frisbeegolf, innebandy, padel, dans, futsal, ishockey og volleyball
- I Lillehammer studentsamfunn er det mange flere studentgrupper. Her er det musikkgruppe, friluftsgruppe, spillsamfunn, stand up-klubb og mye mer
I tillegg er det meste av tilbudet i denne oversikten åpent for alle voksne, uavhengig av om man er student eller ikke.
Alle har behov for gode opplevelser, alene og sammen. Det kan bli ekstra viktig for de av oss som har ekstra strevsomme dager, enten det skyldes rus, dårlig psykisk helse eller andre utfordringer. For noen føles det godt å delta i aktivitetstilbud som er tilrettelagt for nettopp dette. Der finnes nybegynnerkor, turgruppe, treningstilbud og mye mer. Tilbudet i oversikten er enten rimelig eller gratis å delta på.
Gå til oversikt over fritidstilbud for bedre psykisk helse
De fleste ordinære aktivitetstilbud kan tilrettelegges for flere ulike funksjonsnedsettelser. Bruk gjerne oversikten nedenfor og ta kontakt med organisasjonen som driver tilbudet du eller ditt barn helst vil delta på for å høre hvilke løsninger dere kan finne sammen.
Dersom du ønsker tilbud som allerede er planlagt som tilrettelagte tilbud finner du noen tips nedenfor.
Gå til oversikt over tilrettelagte aktivitetstilbud
Resten av denne oversikten er sortert etter sjanger på aktiviteten, ikke etter hvilke befolkningsgrupper de er tiltenkt. De fleste aktivitetene er drevet av ulike frivillige organisasjoner. I noen kategorier har vi tatt med klubber og foreninger som holder til i nabokommuner, der vi ikke kjenner til at noe lignende finnes i Lillehammer.
Julia Taubitz
De fleste aktiviteter i denne lista er ment for voksne. Noen tilbud er for barn og voksne sammen, og de har vi samlet her. Tips oss gjerne om flere!
Trykk her for å komme tilbake til innholdslista.
Mange fritidsaktiviteter er ment for barn sammen med barn, og mange for voksne sammen med voksne. Kanskje leter du etter noe voksne og barn i familien kan gjøre sammen?
Aktivitet for barn og voksne sammen:
Dette er en ganske ny kategori i fritidsoversikten vår. Tips oss gjerne om du vet om flere tilbud der familier er aktive sammen!
Juliane Liebermann
Vil du ut, bli kjent med naturen, se skog og fjell og fugleliv? I Lillehammer kan du være ute alene og sammen med andre i flere typer friluftsgrupper. Flere av aktivitetene i kategorien Idrett og fysisk aktivitet foregår også ofte ute i natur, som for eksempel orientering.
Trykk her for å komme tilbake til innholdslista.
Mange går tur i fjell, skog og mark, både på egenhånd og sammen med friluftsgrupper. Du kan låne mye turutstyr hos BUA Lillehammer, og hvis du vil dra på tur sammen med noen kan du være med på DNTs aktiviteter.
Friluftsgrupper i Lillehammer:
Er du litt ekstra interessert i hage, enten det er dyrking av mat eller prydvekster du er opptatt av?
Felleskap for hage:
Hunder kan være kjæledyr og venn, men flere har også hund som en del av hobbyen sin. Mange ønsker også å ta valpekurs.
Aktiviteter med hund i Lillehammerområdet:
Du kan ofte møte andre hundeiere ved å besøke hundeluftegården i Lillehammer.
Jegere sporer opp og skyter eller fanger ville dyr og fugler. Fiskere fanger ville fisk, enten med fiskestang, nett eller annet utstyr.
Jakt og fiske i Lillehammer:
Michael Odelberth
I Lillehammer kan du drive med både velkjente og populære idretter, og uvante og spennende idretter. Det er flere aktiviteter som innebærer fysisk aktivitet eller inneholder konkurranse som er sortert i de andre hovedkategoriene også, for eksempel er dans i Kultur, historie og håndverk og sjakk i Teknologi, modellbygging og spill.
Trykk her for å komme tilbake til innholdslista.
Aking er en konkurranseidrett der utøverne aker med spesielle kjelker eller sleder i veldig høy fart. Konkurransene foregår i naturlige akebaner. Konkurransene foregår i naturlige akebaner eller i kunstbaner, og på Hunderfossen har vi kunstbanen som ble brukt under OL på Lillehammer.
Aking i Lillehammer:
Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I alpint kjører man ski ned bratte og svingete preparete løyper. Tempoet er ofte svært høyt! I alpint kan man konkurrere i ulike variasjoner av slalåm og utforrenn.
Alpint i Lillehammer:
Basketball er et lagspill der man scorer poeng ved å kaste eller slå ballen i motstanderens kurv. Basket kan spilles både utendørs og innendørs.
Basketball i Lillehammer
Bowling er et innendørs kjeglespill, der utøveren triller store bowlingkuler mot kjegler i enden av banen. Målet er å velte flest mulig kjegler per kast. For mange er bowling en sosial aktivitet, men for mange er det en idrett med mye trening, høy konsentrasjon og hard konkurranse
Bowlingklubb i Lillehammer
Bueskyting er skyting med pil og bue. Bueskyting foregår enten på bane utendørs, på bane innendørs, eller ute i en terrengløype.
Bueskyting i Lillehammer:
Curling er et presisjonsspill på is, der to lag konkurrerer om å plassere spesielle curlingsteiner nærmest mulig midtpunktet i et målområde. Spillerne sender curlingsteinene glidende bortover isen, og koster foran steinen for at den skal gli bedre. Kanskje er du på landslaget som vinner OL om noen år?
Curling i Lillehammer:
Fotball er et ballspill og en lagidrett - og verdens mest populære sport. Målet er å score mål, og for å få til det trengs både samarbeid og øving. I Lillehammer finner du fotballag i alle deler av kommunen. Noen av disse har A-lag med fokus på høyest mulig nivå fotball, noen har voksenlag som møtes aller mest for moro skyld.
Fotball i Lillehammer:
Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I freeski kombinerer man alpinskikjøring med hopp og triks, gjerne med bruk av ulike hindringer i løypa.
Freeski i Lillehammer:
Friidrett har flere ulike grener, både løp, hopp og kast i flere varianter. Gjennom friidrett får du prøve mange ulike øvelser, og kan etter hvert velge å øve spesielt mye på det du liker aller best.
Friidrett i Lillehammer:
Diskgolf fungerer på mange måter som vanlig golf, men i stedet for å slå en ball ned i et hull, kastes disken i kurver av metall. I Lillehammer er det flere frisbeegolfbaner/diskgolfbaner, og også en diskgolfklubb.
Frisbee i Lillehammer:
I Functional fitness trener utøverne allsidig og intenst, med fokus på hva kroppen kan få til mer enn hvordan noe ser ut. Målet er å gjøre kroppen klar for alle slags utfordringer og all slags arbeid. Functional fitness er en av idrettene organisert i Norsk Idrettsforbund og i mange frivillig drevne idrettslag rundt om i landet. Navnet Crossfit er en merkevare eid av en internasjonal bedrift, og som en del treningssentre og klubber har rettigheter til å bruke. Crossfit og functional fitness er tett beslektet, og utøvere som trener på et Crossfit-senter er gjerne medlem av et functional fitness-idrettslag også.
Functional fitness og crossfit i Lillehammer:
Futsal er en type innendørs fotball. I futsal er det færre spillere på banen, banen er på størrelse med håndballbaner og kampene varer kortere enn ordinære fotballkamper. Det betyr høyt tempo!
Futsal i Lillehammer:
Golf spilles med ball og køller på store gressbaner. Målet er å bruke færrest mulig slag på å få ballen ned i hull i banen - og golfbane har gjerne 6, 9 eller 18 hull. Golf er en hobby for mange, og er også en stor internasjonal konkurransesport.
Golf i Lillehammerområdet:
I håndbak bryter to utøvere mot hverandre håndflate mot håndflate, med albuen på underlaget. Målet er å vri motstanderens hånd til siden og ned på underlaget. Mange har prøvd å bryte håndbak for moro skyld, og i tillegg er det en konkurranseidrett med både nasjonale og internasjonale mesterskap. Håndbak er én av grenene i Norges Bryteforbund.
Håndbakklubb i nærheten:
Håndball er et innendørs ballspill med to lag, der målet er å score flest mulig mål. Spillet går fort og spillerne blir både raske og sterke - og er helt avhengige av å samarbeide godt. Håndball er en av de mest populære idrettene i Norge, både å delta i og å følge med på i store turneringer.
Håndball i Lillehammer:
Innebandy er et innendørs ballspill med køller og en liten ball, og minner om ishockey. Innebandy blir stadig mer populært i Norge.
Innebandy i Lillehammer:
Ishockey er et lagspill på isbane, der spillerne går på skøyter og bruker køller til å føre en puck. Laget scorer mål ved å få pucken i motstanderlagets målbur.
Ishockey i Lillehammer:
I kampsport lærer man kampteknikker og selvforsvar. Det finnes mange ulike typer kampsport, og blant de vanligste i Norge er for eksempel karate, jujutsu, aikido og taekwando. Mange av disse kan man lære i Lillehammer eller i nærheten av Lillehammer.
Kampsport i Lillehammer:
En kajakk er en lang og smal enmannsbåt. Kajakker brukes til tur og til konkurranse, og kan bidra til store naturopplevelser. Vil du padle kajakk, på Mjøsa, i Lågen eller andre steder? Nybegynnere bør ha kurs for at det skal være trygt.
Kajakk i Lillehammer
Du kan klatre både innendørs og utendørs, både i ferdige løyper og i naturlige klatrevegger. Skal du klatre utendørs er det viktig å vite hvordan man klatrer sikkert - da er det lurt å gå på kurs først. Noen liker best å klatre med tausikring, mens andre liker bedre å klatre i lavere vegger og steiner. Å klatre uten sikring på naturlige eller kunstige steiner kalles buldring.
Klatring i Lillehammer:
Kunstløp er som dans på skøyter. I konkurransene viser man skøyteferdigheter med trinn, hopp og piruetter, enten alene, i par eller grupper.
Kunstløp i Lillehammer
Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Langrenn er nok den vanligste, og mange idrettslag har noe langrennsaktivitet gjennom året, mens Lillehammer skiklub har det som en av sine hovedaktiviteter. I langrenn går man korte eller lange turer med ski og staver, som oftest i oppkjørte skiløyper. Langrenn er konkurransesport for noen og turform for veldig mange.
Langrenn i Lillehammer:
Vil du løpe fortest mulig, eller bare for turens skyld? I Lillehammer er det muligheter for begge deler, både alene og sammen med andre.
Løpeaktiviteter i Lillehammer:
Motorsport er både bilsport og motorsykkelsport - det handler om fart og motorkrefter. I Lillehammer er det aktivitet i Hovemoen, som etter hvert flyttes til et nytt motorsportanlegg på Korsåsen.
Motorsport i Lillehammer
Orientering er en type terrengløp eller byløp der man bruker kart og kompass for å finne poster som er plassert rundt i et bestemt område. Alle postene må vanligvis finnes i riktig rekkefølge før man kan løpe (eller gå) i mål.
Orientering i Lillehammer:
Padeltennis (også kalt padel) er en racketsport - og en raskt voksende idrett verden over. Den kan spilles innendørs og utendørs, og minner om en kombinasjon av squash og tennis. Banen har nett i midten og vegger rundt, der også veggene er en del av spillet.
Padeltennis i Lillehammer:
Parkour er en bevegelsesform der målet er å komme raskt fra et punkt til et annet. Utøverne kombinerer for eksempel hopp, løp, klatring og balanse for å bevege seg over og rundt ulike hindringer, som benker, trær, murer og gelendere. Parkour foregår gjerne i sentrumsområder, med mange ulike hindringer og mål. De siste årene har det også kommet flere parkouranlegg rundt om i Norge, både innendørs og utendørs.
Parkour i nærheten av Lillehammer:
I randonee bruker man alpintutstyr på fjelltur, med bratt skitur opp på en fjelltopp og frikjøring ned igjen etterpå. På turen oppover har man skifeller festet under skiene, før man tar dem av for å få god gli ned fra fjellet. Randoneeturer krever god kunnskap om sikkerhet.
Randonee i Lillehammer:
Det finnes flere muligheter til å ri på hest eller ponni i Lillehammerområdet. Kanskje du vil være med på å stelle hestene? Kanskje du vil ri for moro skyld, eller kanskje du vil lære sprangridning og konkurrere i hestesport? Kanskje leter du etter stallplass til hesten din?
Rideskole i Lillehammerområdet:
Stallplasser og ridemuligheter om du disponerer egen hest:
Roing er både en olympisk gren og en hyggelig aktivitet på tur. Det finnes kurs og aktivitet både for deg som vil ro raskest mulig, og for deg som bare vil føle deg tryggere i båt.
Roing i Lillehammer:
Rugby er et ballspill der to lag konkurrerer om å få flest poeng. Ballen er oval og kan løpes med, sparkes eller kastes. Rugby League er en litt raskere form for rugby, med 13 spillere på hvert lag.
I rullestol-rugby bruker alle rullestoler uavhengig av om de bruker rullestol til vanlig eller ikke.
Rugby league i Lillehammer:
Når man seiler, styrer man en seilbåt ved hjelp av vind. Seiling er både en idrett, en reisemåte og en hobby.
Seiling i Lillehammer:
Skateboard/rullebrett er et brett med hjul, og finnes i ulike varianter. Skateboard kan være et transportmiddel, men er vanligere å se i skateramper og andre skateanlegg, der skatere bruker brettet til å gjøre ulike triks.
Skateboard i Lillehammer
I skihopping konkurrerer man om å hoppe lengst mulig på ski. I Lillehammer er det hoppbakker flere steder.
Skihopp i Lillehammerområdet:
I skiskyting kombinerer man langrenn og skytesport. I hvert renn går man både flere distanser langrenn og stopper for å skyte på blink, og begge deler er viktig for det endelige resultatet.
Skiskyting i Lillehammer:
Skytesport er konkurranseskyting med gevær eller pistol, og det skytes på ulike typer mål, og på både innendørs og utendørs skytebaner. Skyting er blant Norges aller største breddeidretter, og Norge har flere konkurranseskyttere i verdenstoppen.
Skytterlag i Lillehammer:
Snowboard/snøbrett er som en bred ski, der begge føtter er festa til ett brett, og brukes til kjøring i blant annet alpinbakker. Snowboard er en populær vinteraktivitet, og også en stor konkurransesport.
Snowboard i Lillehammer
Squash er et innendørs ballspill med racket og gummiball. Banen er omgitt av fire vegger, og veggene er en del av spillet. Squash kan spilles én mot én eller som lagspill med to spillere på hvert lag.
Squash i Lillehammer:
Styrkeløft handler om å løfte tyngst mulig i knebøy, markløft, benkpress eller styrkeløft uten utstyr. Styrkeløft ligner på olympisk vektløfting, men i styrkeløft er det ikke noe krav at vekten skal løftes hurtig. I denne oversikten er det også et eget avsnitt om vektløfting.
Styrkeløftklubb i nærheten
Å svømme er å kunne bevege seg i vann uten å synke. Å kunne svømme er viktig for å være trygg i vann og i nærheten av vann. Noen føler seg ikke som trygge svømmere, og ønsker seg kurs eller en svømmegruppe der man kan lære litt mer. Noen har svømming som hobby, og noen vil bli gode nok til å konkurrere.
Svømming i Lillehammer:
Sykkel er både en stor sport, og en vanlig fritidsaktivitet og transportmetode. Vil du lære mer om å sykle godt og raskt sammen med andre, kan du det. Eller kanskje du vil teste stisykling?
Sykling i Lillehammer:
Tennis er et ballspill der spillerne bruker en racket til å slå ballen fram og tilbake over et høyt nett midt på banen. Det kan spilles én-mot-én og som lagspill med to på hvert lag.
Tennis i Lillehammer:
Om du vil ha mest mulig fleksibilitet og tilgang på et bredt treningstilbud, er det kanskje et treningssenter du leter etter. I Lillehammer er det mange! Noen er selvbetjente hele eller deler av åpningstiden. Noen har et bredt utvalg gruppetimer, noen tilbyr personlig trener, og noen har også ekstra fasiliteter som svømmehall, squashbaner, padelbaner eller løpebane. Alle disse har utstyr til styrketrening og kondisjonstrening på egen hånd.
Treningssentere i Lillehammer:
I tillegg til treningssentrene, finnes det kommunale anlegg for styrketrening på egenhånd på Strandpromenaden og i Nordre Park.
Vil du trene “litt av alt"? Noen idrettslag har grupper med variert treningstilbud for voksne. Disse kalles gjerne “seniortrim”, “voksentrim”, trim eller mosjon. Her er målet gjerne både aktivitet og en sosial møteplass.
Trimtilbud i Lillehammer:
Turn består av mange ulike akrobatiske øvelser med og uten apparater - gjerne med mye hopp, sving og balansering.
Turn i Lillehammer:
På vannski står du på en spesiell type ski mens en båt trekker deg raskt over store vannflater. Klarer du å holde deg oppe? Vannskiklubben har både kurs og mulighet til å øve deg gjennom sommersesongen.
Vannski i Lillehammer:
I olympisk vektløft skal utøverne løfte tyngst mulig vekt i øvelsene rykk og støt. Her skal en vektstang fra gulvet og opp over hodet, med eksplosiv kraft. Vektløft og styrkeløft er ikke helt det samme, men mange kan være nysgjerrig på begge. Denne oversikten har et eget avsnitt om styrkeløft.
Vektløfterklubb i nærheten:
Volleyball er et lagspill der målet er å få ballen over et høyt nett og ned på gulvet eller bakken på det andre lagets banehalvdel. I ordinær volleyball spiller man innendørs i idrettshall, mens man i strandvolleyball spiller utendørs på sandbaner.
Volleyball i Lillehammer:
Ben Moreland
Det aller meste av fritidslivet i Lillehammer er basert på nettopp frivillig arbeid og samfunnsengasjement. I tillegg er det noen organisasjoner som har samfunnet som hovedfokus, mer enn på en konkret aktivitetsform eller hobby. Disse finner du her!
Trykk her for å komme tilbake til innholdslista.
Flere organisasjoner er dannet for å gjøre samfunnet bedre, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. En god del har lokallag her i Lillehammer.
Humanitære organisasjoner og samfunnsarbeid i Lillehammer:
De aller fleste av tilbudene i denne oversikten er drevet av frivillig innsats. Organisasjonene trenger folk som kan være i styret eller ha andre verv, og de trenger folk som stiller opp på dugnad og andre aktiviteter. I tillegg er det flere måter å gjøre frivillig arbeid på. Du kan for eksempel:
- Bidra på en av de mange store og små kulturfestivalene i Lillehammer, de er helt avhengige av engasjerte frivillige
- Få frivilligoppdrag gjennom Lillehammer frivilligsentral eller andre organisasjoner som jobber spesielt med å koble frivillige med mennesker som trenger hjelp, støtte og selskap
- Bidra i en av organisasjonene som jobber med samfunnsutvikling, enten for mennesker her i Lillehammer eller i større deler av verden
Hvis du har lyst til å merke at du betyr noe for andre, kan du lese mer i våre tips til nye frivillige.
Les mer om å bli frivillig
Maick Maciel
I Lillehammer finner du mange som liker å synge, spille, skrive, lese, danse, utforske historien, spille teater, ta bilder, skape, sy, mekke, lage mat og se film. Du finner også et miljø for spillkultur, som er sortert under Teknologi og spill nedenfor.
Trykk her for å komme tilbake til innholdslista.
Vil du legge til rette for gode konsertopplevelser og flotte arrangementer? I Lillehammer finnes det flere klubber og foreninger smed det formålet. De ulike foreningene har fokus på ulike sjangere. Hvis du ikke finner en arrangørgjeng som passer din favorittsjanger, kan du jo starte en ny?
Arrangørklubber i Lillehammer:
Dans er bevegelse for bevegelsens skyld - oftest sammen med musikk. Det finnes former for dans i alle kulturer og flere ulike organisasjoner i Lillehammer lærer bor mange ulike dansestiler - både ballett, freestyle, hip hop, jazzballett, drill og mye mer.
Dans i Lillehammer:
De aller fleste ser film eller TV-serier ofte - og noen er ekstra interesserte. Kanskje du vil se gode filmer fra hele verden? Kanskje du vil møte andre som også er interessert i film?
Film i Lillehammer:
Folkemusikk er tradisjonell musikk, med særpreg som hører til det området musikken stammer fra. I Norge har vi mange ulike folkemusikktradisjoner, og vi har flere aktive, dyktige folkemusikere i Lillehammer.
Folkemusikk i Lillehammer
I et skaperverksted (makerspace) finner du ofte utstyr til å skape, for eksempel 3D-printere, laserskjærere, loddebolter, symaskiner og roboter. På et folkeverksted finner du utstyr som kan brukes til å bygge, sy, reparere og vedlikeholde. Begge steder kan du ofte finne andre som er interessert i det samme som deg. Kanskje dere kan lære noe nytt av hverandre?
Skaperverksted og folkeverksteder i nærheten:
Mange tar mange bilder hver dag - og kanskje synes du det er ekstra spennende å få til skikkelig gode bilder? Kanskje du vil lære mer om kamera og om foto?
Foto i Lillehammer:
Vil du lære mer om historien til samfunnet vårt, eller kanskje historien til din egen slekt?
Historiegrupper i Lillehammerområdet:
Man kan også besøke Innlandsarkiva sin avdeling på Maihaugen om man avtaler tid på forhånd.
Drømmer du om å prøve deg som stand up-komiker? Kanskje vil du legge til rette for morsomme kvelder for mange glade publikummere?
Humoraktiviteter i Lillehammer:
Kanskje du har lyst til å lære å strikke, farge garn, veve, spikke, brodere eller andre håndverksteknikker? Kanskje du vil være med på husflidskurs, eller bare møte andre som også er interessert i det samme?
Husflid, håndverk og tradisjon i Lillehammer:
I tillegg til korps, går det an å spille sammen med andre i både orkester og i band eller andre grupper. I Lillehammer og i nabokommunene kan du lære å spille ulike instrumenter og øver på å spille sammen med andre. Hvis du vil øve på egen hånd, kan du låne øvingsrom på Plan B eller ved Kulturhuset Banken.
Instrumentundervisning, band, orkester og øvingsmuligheter i Lillehammer:
Se også flere tips i avsnittet Korps.
Stemmen er kroppens eget instrument. Det å synge sammen med andre gjør det enda lettere å bli kjent med hverandre, og sang er et flott verktøy både for å bearbeide og for å formidle følelser. I Lillehammer er det kor i mange sjangere, for sangere i alle aldere, for både nybegynnere og for mer erfarne sangere.
Kor og sang i Lillehammer:
I et korps eller storband spiller mange musikere mange ulike instrumenter. Du kan spille både trompet, saksofon, tuba, trommer og mye annet - og i korpset spiller ofte folk i mange ulike aldere sammen. Janitsjar og brass har litt ulik instrumentsammensetning. I brass er det messingblåseinstrumenter og perkusjon, mens i janitsjarkorps er det også med treblåseinstrumenter.
Korps og storband i Lillehammer:
I tillegg til disse finnes også en rekke skolekorps i Lillehammer. En del Lillehammer-musikere spiller også i korps i nabokommunene våre.
Kunst finnes i mange former - både maleri, fotografi, skulpturer, vevkunst, performancekunst, tegning, grafikk og mye annet. Kanskje du vil utforske flere kunstformer, eller øve deg spesielt i én av dem? Kanskje du drømmer om å bli kunstner, eller kanskje du bare har det skikkelig fint når du tegner, maler eller lager annen kunst?
Kunstaktiviteter i Lillehammer:
I tillegg har flere kunstnere og kunsthåndverkere i Lillehammer kurstilbud. Flere av disse holder til i Fabrikken, men det er også flere kunstnere med verksted andre steder i Lillehammer.
I litteraturbyen Lillehammer er det mange møteplasser for de som er glad i å lese og lytte til gode historier.
Litteraturaktiviteter i Lillehammer:
Mat er nødvendig for alle og hobby for noen. Kanskje du vil bli kjent med flere mattradisjoner? Kanskje du vil lære mer om spiselige vekster?
Matkultur i Lillehammer:
I teater forteller skuespillere en historie gjennom fremføre og gjøre handlingen i historien. Skuespillerne lever seg inn i karakterene i historien, og får samtidig publikum til å leve seg inn i historien.
Teater/dramaaktiviteter i Lillehammer:
Trekkspill er musikkinstrumenter der den som spiller, trekker eller skyver på en belg. Manualer med knapper eller taster brukes for å bestemme hvilke hvilke toner som skal klinge.
Trekkspill i Lillehammer:
2H Media
I Lillehammer er det miljøer som elsker modellfly, datakultur, e-sport, kortspill, brettspill og rollespill.
Trykk her for å komme tilbake til innholdslista.
Bridge er et kortspill for fire personer hvor to par spiller mot hverandre. Mange spiller bridge som hobby, og det finnes også store turneringer.
Bridge i Lillehammer:
Dataspill og konkurranse = e-sport. E-sportutøvere må være kjappe, kloke, lure og i god form. Kanskje du vil trene sammen med en e-sportklubb, eller kanskje du er mest interessert i å bli kjent med andre som er glad i å spille?
Datakultur og e-sportmiljø i Lillehammerområdet:
Modellfly er alle slags fly - i små varianter. Det kan være seilfly, droner, motorfly, helikopter. Om du ønsker å fly modellfly sammen med andre, finnes det en modellflyklubb i Lillehammer.
Modellfly i Lillehammer:
Sjakk er kanskje verdens mest kjente brettspill, og spilles både på stuebord, i klubbhus og i store TV-sendte turneringer - verden over. I Lillehammer kan du spille sammen med en sjakklubb, og du kan låne sjakkbrett hos BUA Lillehammer.
Sjakk i Lillehammer:
Vil du finne noen å spille brettspill med? Rollespill som Pathfinder eller Dungeons & Dragons? Kortspill som Magic: The Gathering eller Pokémon? Miniatyrspill som Warhammer?
Spillsamfunn i Lillehammer:
Vet du om tilbud som mangler her, eller kanskje du har oppdaget en feil? Si gjerne fra til oss ved å bruke kontaktinformasjonen nedenfor, så oppdaterer vi denne oversikten så fort som mulig. Da blir oversikten stadig bedre!
Kanskje finner du noe som frister her, kanskje har du mest lyst til å drive med noe annet. Da kan du kanskje starte din egen forening, og få med deg flere som er interessert i det samme som deg? Da foreslår vi at du leser våre tips og råd til lag og foreninger.
Her er noen andre tips: