Søk plass i kulturskolen

Søknadsfristen for neste skoleår er i mai 2025. Du kan også søke plass gjennom året, og få plass hvis det er ledig der du søker.

Hvem kan søke om plass i kulturskolen?

De fleste tilbudene våre er for barn og unge som er mellom 4 og 19 år, og som bor i Lillehammer kommune. 

Noen ganger har vi ledig kapasitet på noen typer undervisningstilbud, og da kan også voksne elever få plass. De voksne elevene mister plasser dersom barn eller unge ønsker plassen. Vi har også noen tilbud spesielt for voksne, for eksempel en ny teatergruppe. 

Foto av ryggen til et barn og scenelys som lyser mot barnet - Klikk for stort bilde

Hva kan man lære og hva koster det?

Ta en kikk på oversikten over kulturskolens tilbud og priser. Der står det også hvor gammel man må være for å begynne i de ulike tilbudene.

Slik søker du plass

Du søker gjennom et digitalt søknadsskjema i kulturskoleportalen SpeedAdmin. Skjemaet ligner litt på en nettbutikk, der du legger ett eller flere undervisningstilbud “i handlekurven”. Hvis du velger flere ulike tilbud, setter du de i en prioritert ønskeliste. 

Gå til søknadsskjemaet for kulturskoleplass

Underveis får du mulighet til å søke om friplass. Da må du også legge ved kopi av skatteoppgjøret til de foresatte i familien. Les mer om priser og friplass her.

Hva skjer etter jeg har søkt?

Etter at du har fylt ut søknaden får du en kvittering på skjermen og på e-posten du registrerte. Litt senere får du beskjed om du har fått plass eller ikke. Hvis du søkte ved hovedopptaket i mai, får du svar i juni. 

Det kan være mange søkere til undervisningstilbudet du hadde på førsteplass, og da kan du få tilbud om å stå på venteliste.

Prøvetime for nye elever

Den første timen er alltid en prøvetime. Hvis du eller barnet ditt ikke ønsker å fortsette, må du si fra etter den første timen. Da trenger du ikke å betale for elevplassen.

Hvis du sier fra senere i halvåret, må du betale for undervisningen hele det halvåret.

Regler for elever, permisjoner og utmelding

Å være elev i kulturskolen betyr noen flere forpliktelser enn i mange andre fritidstilbud. Reglene er vedtatt i formannskapet, og gjelder for alle som har elevplass i kulturskolen. Kort sagt forventer vi at elevene våre møter presist til timene, øver og forbereder seg til det de skal delta på, og at foresatte sier fra innen noen fastsatte frister dersom eleven skal slutte.